Parinte ARTeligent - ARTeligent

Părinte ARTeligent

Sprijină-ți copilul să își dezvolte o strategie de învățare

ÎN CURÂND

Preț: 297 lei. Online!

Când are o problemă

Copilul tău are nevoie să aibă încredere în tine pentru a discuta deschis despre problemele de la școală.

Mai ales despre problemele legate de învățare și de făcutul temelor!

Nu funcționează!

Este necesar să îți sprijini copilul să își dezvolte o strategie de de învățare.

Întrebările clasice Ai învățat? sau Ți-ai făcut temele? nu înseamnă ajutor sau sprijin!

Care este cauza principală a provocărilor legate de învățare?

Cu toții vedem cât de repede și de ușor crește un copil până la 7 ani. Se dezvoltă pe zi ce trece, își dezvoltă vocabularul, descoperă și creează. Iar acest fapt este de-a dreptul minunat! Dezvoltarea de care dă dovadă ne umple de bucurie și mândrie.

De foarte multe ori am auzit părinții spunând “Cât de deștept este copilul meu”. Și chiar așa și este, și suntem mândrii de ei!

La 7 ani, copilul e mândru de sine, deoarece el este mare și umblă la școală. Pe urmă trec săptămânile, lunile și observăm că este tot mai dezamăgit și iubește tot mai puțin școala. Iar într-o zi le spune părinților că el nu mai vrea să meargă la școală. 

Motivul principal pentru eșecul său legat de învățare este că există o diferență majoră între dezvoltarea sa din primii 7 ani și ce se întâmplă în școală. Este cel mai evident, că până la 6-7 ani învățăm spontan, ca pe urmă la școală să încercăm învățarea directă. Și aici este provocarea cea mai mare: Copilul are nevoie să învețe cum să învețe!

Ca părinte, te lovești de faptul că îți dorești să ajuți copilul să învețe, dar nu știi exact cum ai putea să faci asta! 

Poți alege metoda mai puțin bună, să stai lângă copil și să înveți cu el, dar cu adevărat, o mare parte din munca legată de învățare o faci tu. Prin asta, nu numai că nu-l ajuți pe copil, ci creezi o problemă și mai mare. Asta deoarece, mai repede sau mai târziu, copilul va trebui să dea dovadă de cunoștințele sale. Mare parte a cunoștințelor asimilate însă sunt la noi. Astfel el nu le va putea folosi. 

Este mult mai important să-l înveți cum să învețe. Să îi dăm uneltele cu care să se descurce, să-i oferim idei și oportunitate să învețe individual, cu plăcere și să fie capabil să rețină informația pe termen lung. 

Așa cum a făcut-o până la vârsta de 6 ani!

Află părerea acestor mămici despre cursul pentru părinți

Adina Onofrei

Iulia Voevozeanu

Ce se întâmplă la cursul

" Părinte ARTeligent​"

Ce se întâmplă la cursul ARTeligent

"Distrează-te Învățând! Învață să înveți!"​

vei putea afla cum să-i fii de folos copilului tău în învățarea eficientă​

vom vorbi despre ce să evităm legat de învățare

vei știi când este nevoie să-i fii complice

primeşti indicii despre punctele de pornire spre consolidarea relației de încredere cu copilul tău​

îți vom arăta cum te poți folosi de puterea exemplului

îți vom arăta cum identificăm nevoile personale de învățare ale copilului tău

vom vorbi despre ce să evităm legat de învățare

vei știi când este nevoie să-i fii complice

vei putea experimenta tehnicile eficiente de învățare

Ei au participat la cursul nostru pentru copii

Valery și David sunt 2 tineri care au participat la cursul ARTeligent și care ne spun despre ce au învățat în cadrul acestui curs.

Prețul cursului: 297 lei

Metoda ARTeligent

Ne face plăcere să dăruim din experiența noastră​

Și noi am fost în „cealaltă parte” – nu ne-a prea încântat să învățăm, pentru că era mult mai plăcut și ușor să ne jucăm toată ziua.

Tocitul era singura metodă de a învăța pentru că nu ne-a arătat nimeni altă variantă și totuși când am hotărât ce vrem să devenim în viață, a trebuit să găsim o modalitate de a învăța.

Exact asta vrem să facem pentru copii: le arătăm cum să folosească ambele emisfere ale creierului și îi echipăm cu diferite tehnici de studiu pentru a își dezvolta propria strategie de învățare!

Emisfera stângă

Responsabilă cu perceperea lumii fizice exterioare. Tot ce vine din exterior este, în prima fază, analizat, evaluat și măsurat.

emisfera dreaptă

Responsabilă cu perceperea lumii  interioare. Decide dacă ce se percepe din exterior este frumos sau urât, vesel sau trist.

Chiar poți să faci ceva nou pentru copilul tău!​

Oferă-i oportunitatea de a învăța cu drag.

Scroll to Top